Jenom člověk mdlého rozumu mohl věřit kauze agenta s ricinem, který přijel otrávit Hřiba, Koláře a snad i Novotného…Je neskutečné, kolik lidí tohoto rozumu se u nás našlo. Od pana Ondřeje Kundry z Respektu počínaje, po mnohé opoziční politiky konče.

Kauza agenta s ricinem byla jen taková malá česká politická kauza z roku 2020. 26. dubna tohoto roku časopis Respekt zveřejnil článek, v němž Ondřej Kundra tvrdí, že podle nejmenovaných zdrojů Respektu do Česka přicestoval muž s ruským diplomatickým pasem, který s sebou přivezl jed ricin. Bezpečnostní složky prý o příletu cestovatele věděly a muže vyhodnotily jako bezprostřední riziko pro dva české komunální politiky, Ondřeje Koláře a Zdeňka Hřiba, kterým byla okamžitě poskytnuta policejní ochrana.

Kdo četl můj článek na CFP ze 13. května o této „slavné“ kauze, tak ví…

Již tenkrát jsem napsal, že historka o ruském agentovi s ricinem v kufříku je opravdu inzultací zdravého rozumu.
Ve stejném článku jsem napsal, že kauza, „ruského agenta“ Končaka, který mohl dovézt do země jed ricin, připomíná ponejvíce novinářské kachny, které mainstreamovými médii čas od času pravidelně prolétávají. Jak je vidět, tak jsem se nemýlil a musím se smát a zároveň brečet, kolik občanů a veřejných institucí na tuto smyšlenku skočilo.

Proto prosím všechny ty instituce a spolky, které bojují proti fake news, aby si na seznam připsaly všechny ty slavná mainstreámová média, která o celé kauze mylně informovala včetně České televize.

Označení fake news (anglicky falešné zprávy) se obecně používá pro nepravdivé, zkreslené případně zcela lživé zprávy. Anglická verze Wikipedie definuje fake news jako neologismus, používaný pro odkazování na vymyšlené zprávy. Tento typ zpráv, nacházejících se v tradičních médiích, sociálních mediích, či na fake news webech, není založen na faktech, ale jsou překládány jako fakticky správné. Propaganda také může být fake news.”

Přesně to předvedla naše média hlavního proudu.

Pokud se podíváte na mé tvrzení ze 13. května, pak uznáte, že CFP fake news nepřináší, naopak – podává objektivní zprávy.

Celý článek ze 13. 5. zde: http://www.czechfreepress.cz/emil-kalabus/rusky-agent-s-ricinem-ma-strach-mozna-dostane-policejni-ochranu-jako-hrib-kolar-a-novotny.html

Co k tomu dodat. Snad jen to, že se naši politici plácají po zádech, že Česko vyhostilo dva zaměstnance ruské ambasády. Podle českých tajných složek jsou právě oni autory smyšleného dopisu, ve kterém se psalo o plánovaném útoku ricinem proti českým politikům. Cíli měli být pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti), starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09) i starosta Řeporyj Pavel Novotný (ODS).

Rusům se prostě povedl takový ten aprílový žertík na který Kundra s BIS skočili a následně se roztočily rotačky našich médií…A pokud Česko vyhostilo dva ruské zaměstnance ruské ambasády, je velmi pravděpodobné, že rusové vyhostí dva zaměstnance ambasády české v Rusku. A to bych jako výhru nebral.

 

Autor: Emil Kalabus

 

Sdílet.

O autorovi

admin