Představitelé Rady Národní domobrany si dovolují vyzvat vás k účasti na akci POCHODEŇ spojené s koncertem Tomáše Ortela, která se bude konat v sobotu 20. května 2017 v Plzni.

Vlastní koncert Tomáše Ortela, spojený s křtem jeho nového alba Pochodeň, se bude konat od 20:00 ve velkém sále Alfa v Plzni, Americká 17.

Národní domobrana se, jako “první pochodeň”, uvedeného koncertu zúčastní nejen jako divák, ale i aktivně v podobě společného vystoupení na pódiu u vybraných skladeb.

Slovy Tomáše Ortela: “Celá akce, kterou připravuji na křest našeho nového alba, je přesně o vás, tedy o lidech rozhodnutých bránit naší zem s odhodláním. Chtěl bych vás tímto požádat o navštívení koncertu 20.5. v Plzni v co největším počtu a samozřejmě v bojovém oděvu. Celý koncert bude situován v militantní verzi a ačkoliv přislíbila jednotka vojáků též účast a budou pozváni na pódium, přesto jste právě vy tou první pochodní, kterou od lidí nejen čekám, ale vyzývám. Pokud vás tato nabídka zaujala, prosím zkuste mobilizaci všech vašich členů a známých, vstup je samozřejmě pro označené členy zdarma!”

Upřesňujeme, že na koncert je vstup zdarma pro všechny domobrance, kteří budou mít na sobě doporučený stejnokroj Národní domobrany v souladu s VÝSTROJNÍM ŘÁDEM. Všechna potřebná označení (nášivky, odznaky) lze objednat na objednavky@dp-czechia.cz, většina doporučeného označení bude zasílána přednostně, případně k předání v Plzni v den konání akce. Upozorňujemne, že kalhoty a blůzy v maskáčovém vzoru 95 však nedodáváme a je nutné si je pořídit v některém z řady army-shopů.

Vzhledem k nutné koordinaci vystoupení na pódiu potřebujeme znát dopředu účast domobranců ve stejnokroji. Koordinace akce POCHODEŇ se ze strany Národní domobrany ujala Rada regionu ČECHY-STŘED, svoji účast proto sdělte na e-mail této rady, tj. cechy.stred@domobrana.org.

V případě aktivní účasti počítejte, prosím, s koordinační schůzkou v Plzni v sobotu 20.5.2017 už cca od 14 hodin. Bližší informace o místě a času všem nahlášeným účastníkům včas sdělí Rada regionu ČECHY-STŘED.

Uplynulé květnové dny jsou připomenutím nejen vítězství nad fašismem v roce 1945, ale také připomenutím toho, že český národ dokázal v historii povstat proti nepříteli a bojovat za svoji domovinu a to i za cenu nejvyšších obětí.

Dokažme společně, že i dnes jsou domobranci skutečně tou pochodní odhodlanou bránit své blízké, své domovy a svoji vlast proti všem nepřátelům. Ukažme toto odhodlání (zatím) alespoň symbolicky maximální účastí v Plzni, společně se stříbrným a především vlasteneckým slavíkem Tomášem Ortelem!

Těšíme se na shledanou v Plzni!

Představitelé Rady Národní domobrany:
pplk.v.z., MUDr. Marek Obrtel
Nela Lisková
por.v.v., PhDr. František Krejča

Sdílet.

O autorovi

Rada ND

Rada Národní domobrany