Ve čtvrtek 1. září 2016, se na Sokolské třídě v Moravské Ostravě otevřelo Zastupitelské centrum Doněcké lidové republiky (DNR).

Za skřípění zubů probruselských nohsledů domácího Ministerstva zahraničních věcí a pisálků systémových médií se tak Česká republika prostřednictvím odvážné představitelky rady Národní domobrany Nely Liskové stala první evropskou zemí, ve které má DNR svoje oficiální zastoupení. Tyto věci se někdy stávají, když státní instituce ztratí důvěru občanů – styky se subjekty mezinárodního práva si jednoduše začnou ošetřovat sami. A vláda DNR (spolu s vládou LNR) je jednoznačně subjektem mezinárodního práva, protože je jediným legitimním pokračovatelem a nástupcem Západem násilně svržené Janukovičovy vlády.

Honorární konzulka Nela Lisková, která byla do této čestné diplomatické funkce jmenována vládou DNR dne 24. června 2016, v tento den od 13:00 hodin odpovídala na dotazy novinářů během tiskové konference v ostravském hotelu Mercure. Dle očekávání za velkého zájmu českých i zahraničních médií.

Národní domobrana toto soukromé angažmá Nely Liskové podporuje a vítá rozvíjení ekonomické, kulturní, sociální a informační spolupráce mezi občany České republiky a Doněcké lidové republiky. Národní domobrana zároveň vyjadřuje naději, že spolupráce mezi občany DNR a ČR se bude, i přes nevybíravé útoky státních institucí a bez ohledu na ubohou mediální propagandu úspěšně rozvíjet a přispěje tak k porozumění, přátelství a míru mezi našimi národy!

Sdílet.

O autorovi

admin