Představitelka rady Národní domobrany Nela Lisková o dekádách trvající americké agresi proti desítkám zemí světa a zabíjení za každou cenu.

„Slavíme 71. výročí osvobození Československé republiky, ale připomeňme si i tato fakta: dne 14. února 1945 americké bombardéry během pětiminutového bombardování svrhly na Prahu 152 tun bomb, v důsledku čehož zahynulo 701 lidí a 1 184 obyvatel bylo zraněno. Nálet zasáhl 2 500 domů, z toho bylo 68 úplně zničeno. Nebyla to ovšem pouze Praha, kterou Američané na konci války záměrně bombardovali.

Bombardovány byly také Plzeň, České Budějovice, České Velenice, Cheb, Kralupy nad Vltavou, Záluží u Mostu, Ústí nad Labem, Neratovice, Zlín a další průmyslová města s jasným cílem poškození průmyslu naší země.

Původním cílem Američanů pro bombardování byly údajně německé Drážďany, na rozdíl od Prahy město v té době již totálně zničené válkou. Nikdo se za ta léta nepozastavil nad tím, jak si mohli piloti splést město, které je v troskách s městem, které není válkou postižené. Američané se následně vymlouvali na špatné počasí, poruchu radaru a pochybení velitele. V roce 2000 navštívila rekonstruovaný klášter v Emauzích skupina amerických veteránů z 398. bombardovací skupiny. Tito letci se omluvili za svůj tragický omyl, ovšem omluvy od americké vlády jsme se nikdy nedočkali.

Bylo by minimálně slušné, zejména po tolika letech, kdyby v sobě američtí agresoři našli kousek slušnosti a naší zemi se za tyto doslova teroristické útoky, které u nás na konci války vědomě páchali, omluvili! Jen málokterý pamětník těchto událostí věří, že toto Američané činili neúmyslně a pod rouškou boje proti fašismu. Stejně tak je o tomto přesvědčena i většina našeho národa.

Americká agrese v naší zemi pokračuje i v současnosti, kdy jsme aktuálně násilně donuceni žít v „protektorátu” pod nadvládou USA a „naše” vláda si nechává vědomě diktovat „noty”, jak náš stát systematicky likvidovat ve prospěch Američanů. „Česká” proamerická vláda i přes tragickou historii podporuje fašismus na Ukrajině, za kterým stojí opět americká vláda, která tam za účelem ekonomického prospěchu válku, stejně jako v mnoha jiných zemích, rozpoutala. Kdy jindy, než teď bychom si tyto skutečnosti měli opět připomenout a především se zamyslet nad tím, jestli v tomto systému plném zvrácených západních „hodnot” chceme i nadále setrvat a vychovávat v něm naše děti?”

https://www.youtube.com/watch?v=O18zaPPkfSQ

Sdílet.

O autorovi

admin