Přátelé domobranci,

před časem jsme se dohodli, že v pátek 28. října 2016 Národní domobrana nebude pořádat žádnou manifestaci a ani se organizovaně nezúčastní podobné akce pořádané někým jiným. Naposledy to bylo potvrzeno na setkání zástupců středočeských skupin v Kladně uplynulou neděli 23. října 2016. Bylo na rozhodnutí každého domobrance, jakým způsobem svátek vzniku republiky uctí.

Vývoj událostí v naší zemi nás ovšem předběhl a donutil změnit postoj. Dospěli jsme k závěru, že útoky sluníčkářů a havloidů směřované na prezidenta republiky, na stabilitu a demokratický řád v naší zemi přesáhly únosnou míru. Republika se vinou těchto zaprodanců ocitá ve skutečném nebezpečí.

Podle svých možností proto přijďte na některou z pátečních manifestací konaných v Praze, například na “Demonstraci za mír” pořádanou Aliancí národních sil od 14:00 hod. na Václavském náměstí u sochy sv. Václava (s následným pochod na žižkovský Vítkov) nebo na některou z dalších akcí uvedených v magistrátním přehledu (http://www.praha.eu/…/prehled_verejnych_shromazd…/index.html).

Necháváme na vaší úvaze, zda přijdete jednotlivě či ve skupinách, v občanském oděvu nebo v uniformě. Naše doporučení, které je zároveň prosbou, je jediné – kázeň, důstojná reprezentace Národní domobrany a občanská zodpovědnost.

představitelé rady Národní domobrany
pplk. v.z., MUDr. Marek Obrtel
Nela Lisková
por. v.v., PhDr. František Krejča

Sdílet.

O autorovi

admin