Po sedmi dnech pobytu, v předvečer 2. výročí vyhlášení “domobraneckých” republik DLR a LLR, delegace české nezávislé iniciativy občanů Národní domobrana ukončila oficiální návštěvu Doněcké lidové republiky. Návštěva proběhla pod záštitou Ministerstva zahraničních věcí DLR. Členy delegace byli představitelé Rady Národní domobrany Nela Lisková a František Krejča, člen Národní domobrany František Blažek a další spolupracovníci.

V průběhu 7 dní delegace průběžně navštěvovala oblasti DLR, které byly nejvíce zasaženy běsněním kyjevské, Západem podporované pučistické bandy – konkrétně Oktyabrsky, Doněck, Ilovaysk, Debaltsevo a Uglegorsk. Delegace se zajímala se o humanitární situaci v oblasti a dopady vojenských akcí nepřítele na životy obyvatel republiky. Členové delegace promlouvali s civilisty, domobranci, představiteli Ministerstva zahraničních věcí DNR, vyjadřovali jim morální podporu a prozkoumávali možnosti, jakou konkrétní formou by Národní domobrana mohla napomoci zmírnit jejich složité životní podmínky. Delegace se rovněž zajímala o praktické zkušenosti domobranců s obranou teritoria DLR a LLR proti agresorům a nezapomněla se seznámit i s kulturním životem těžce zkoušené domobranecké republiky – navštívila výstavní síň Art-Donbass a Park kovaných skulptur v centru Doněcka.

Cesta delegace Národní domobrany na Donbass byla završena tiskovou konferencí. Videozáznam z této konference, jakož i fotoreportáž a videoreportáž z této, pro Národní domobranu klíčové cesty, vám v následujících dnech přineseme.

Zdroj fotografií: http://mid-dnr.ru

Rozhovor Nely Liskové pro Sputnik ČR si můžete přečíst zde:
http://cz.sputniknews.com/…/liskova-doneck-dll-delegace.html

Sdílet.

O autorovi

admin