Hlavním komunikačním prostředkem Národní domobrany jsou momentálně e-mail info@domobrana.org a přímé zprávy na sociální síti Facebook. Vašich dotazů přicházejí stovky a tisíce. Není v momentálních možnostech Národní domobrany na ně odpovídat tak rychle, jak bychom si přáli. Tímto se omlouváme všem, kteří museli čekat nebo stále čekají na naši odpověď. Rozhodně však odpovíme všem. Předpokládáme, že převážná většina nakupených dotazů by měla být vyřízena v průběhu příštího týdne.

Abychom vzájemnou komunikaci zkvalitnili a zrychlili, vybízíme vás k dodržování určitých komunikačních pravidel. Především chceme všechny domobrance Národní domobrany, ale i zájemce z řad veřejnosti požádat, aby se důkladně seznámili s Brožurou Národní domobrany na www.narodnidomobrana.cz/brozura. Tato brožura je praktickým manuálem Národní domobrany a obsahuje konkrétní odpovědi na velké množství dotazů, které kladete.

V souvislosti s vašimi dotazy znovu zdůrazňujeme, že rada Národní domobrany „spoléhá na osobní iniciativu a systematickou práci skupin a jednotlivých domobranců”. Občas dostáváme dotazy typu „Co máme nyní dělat?”. Zdá se, že někteří domobranci by zřejmě byli nejraději, aby jim jejich činnost někdo krok za krokem linkoval, což je pochopitelně nejen nemožné, ale i nesprávné. Těmto tazatelům doporučujeme, aby nečekali na doporučení či pokyny „zhora”, které jednoduše nepřijdou, protože již dávno přišly – respektive byly zveřejněny nebo zaslány všem domobrancům e-mailem. Vše podstatné již bylo řečeno Deklarací a Brožurou Národní domobrany, jejichž obsah by měl dobře znát každý domobranec. Domobranci by měli konat podle vlastního uvážení, bez prodlení a sami iniciativně oslovovat občany ve svém okolí a získávat je pro myšlenku domobranectví. Vaše skupiny budou takové, jaké si je uděláte! Rada Národní domobrany za jednotlivé skupiny v této fázi budování Národní domobrany nemůže a nebude řešit problémy s jejich formováním, činností a funkčností. Řešení těchto organizačních záležitostí je vaším bojem a odpovědností vůči sobě samým i celku. Rada v této fázi budování Národní domobrany pomáhá především na společenské a informační úrovni tím, že pro domobranectví a Národní domobranu jako takovou získává nové zájemce a následně je propojuje se stávajícími domobranci a skupinami.

PRAVIDLA EFEKTIVNÍ KOMUNIKACE
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Předtím, než položíte svůj dotaz:

1) přečtěte si prosím pozorně Brožuru Národní domobrany na www.narodnidomobrana.cz/brozura. Najdete v ní množství odpovědí na vaše otázky. Znalost této Brožury je pro domobrance klíčová – doporučujeme proto přečíst si ji opakovaně.

2) projděte si prosím sekci Nejčastější otázky a odpovědi (FAQ) na www.narodnidomobrana.cz/faq, kterou spustíme v týdnu od 16.-22. května 2016. Je velmi pravděpodobné, že odpověď na svůj dotaz najdete právě zde.

3) pokud jste domobrancem, zkontrolujte si prosím svůj e-mail, který jste nám sdělili při vyplňování Kontaktního formuláře domobrance a pozorně si přečtěte e-maily, které každého 1. a 15. dne v měsíci rozesíláme všem domobrancům. I tyto e-maily mohou obsahovat konkrétní odpovědi na řadu vašich otázek.

4) podívejte se prosím náš web na www.narodnidomobrana.cz, Facebook na www.facebook.com/narodnidomobrana nebo VK na www.vk.com/narodnidomobrana. Je možné, že odpověď na svou otázku najdete také v některém ze zveřejněných příspěvků nebo našich komentářů.

Pokud odpověď na svou otázku nenajdete na výše zmíněných místech, teprve poté nám prosím položte věcný a stručný dotaz. Takový dotaz se vždy budeme snažit zodpovědět přednostně!

OSOBNÍ SETKÁNÍ SE ČLENY RADY
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Představitelé rady Národní domobrany Marek Obrtel, Nela Lisková a František Krejča jsou vytíženi strategickou agendou a nemohou se proto s jednotlivými domobranci nebo příznivci Národní domobrany setkávat jednotlivě. To platí i o osobní elektronické komunikaci, s výjimkou dotazů, které mají osobní povahu nebo zjevnou důležitost pro Národní domobranu. Na takové dotazy jednotliví představitelé Rady reagují většinou obratem.

Se členy rady se můžete setkat a položit jim svoje dotazy na některém z veřejných setkání, která budou probíhat každý měsíc v jednotlivých krajských městech České republiky počínaje červnem 2016. Seznam těchto setkání bude brzy zveřejněn na webu, FB a VK.

Sdílet.

O autorovi

admin