Projev představitelky rady Národní domobrany Nely Liskové na setkání konaném 8. května 2016 při příležitosti 71. výročí povstání českého lidu a osvobození domoviny od tyranie. Toto setkání se odehrálo před velvyslanectvím Ukrajiny v Praze 6. Národní domobrana zde podpořila těžce zkoušené občany Doněcké a Luhanské lidové republiky, jejichž předkové se v roce 1945 podíleli na osvobození naší domoviny od nacistické krutovlády.

„Vážení občané,

děkuji, že jste vyslyšeli moji výzvu za Národní domobranu a zúčastnili jste se akce k 71. výročí osvobození Československé republiky, kterou jsem záměrně zvolila na tomto místě, před Ukrajinskou ambasádou, jako symbol protestu proti fašismu, který – bohužel i s odkazem na tragickou historii – přetrvává v dnešní době na Ukrajině, kde jsou díky válečnému konfliktu vyvražďováni fašistickou vládou Porošenka civilisté, dětí nevyjímaje.

Je nezbytné se vždy z historie poučit a neopakovat chyby našich předků. Bohužel, když se dostanou k moci psychopaté, kteří v sobě nemají kousek lidskosti a dostatečnou inteligenci, jsme svědky hrůz a zabíjení i v dnešní době.

Celý válečný konflikt na Ukrajině je opět v plné režii USA stejně jako v jiných zemích, kde Spojené státy rozpoutávají válečné konflikty pro své ekonomické zájmy. Bohužel, válku na Ukrajině podporuje i naše ryze proamerická vláda a to jak finančně, tak dodávkami zbraní a těžké techniky.

Naši vládní činitelé se nestydí veřejně podporovat americkou administrativou dosazené vrahy k moci jako je Porošenko a jeho vláda, nestydí se ani podporovat vražedkyni a teroristku Savčenkovou a těmto vrahům vzdávají hold a veřejnou podporu. A to vše jen proto, že v sobě nemají kousek slušnosti a lidskosti a ze strachu z vlivu USA se jsou schopni podvolit jakémukoli svinstvu.

Před pár týdny jsem se vrátila z východní Ukrajiny, konkrétně z Doněcka. Vývoj a průběh válečného konfliktu sleduji již od samého počátku. To, jak nám prezentují situaci na východě Ukrajiny naše média, zejména prolhaná ČT a naše vláda je absolutní LEŽ.

Ovšem není nad osobní zkušenost a musím konstatovat, že to, co jsem viděla osobně – ty hrůzy a zoufalé lidské osudy, které má na svědomí Porošenkův fašistický režim – ve mě zanechaly hluboký dojem. Bombardováním zničená lidská obydlí, školky, školy, internáty, nemocnice, ale zejména spousty mrtvých a raněných, to vše je realita, která mi velmi připomíná “humanitární bombardování” v Srbsku, které tak podporoval “mírotvorce” Havel. Jak může někdo podporovat zabíjení nevinných civilistů jen pro své vlastní ekonomické zájmy? Za vším stojí opět USA, kterým jde o tuto lokaci z důvodu zmocnění se nerostného bohatství, například břidlicového plynu.

Denně jsem vyjížděla do postižených oblastí v okolí Doněcka. V průběhu 7 dní jsem průběžně navštívila oblasti, které byly nejvíce zasaženy běsněním kyjevské, západem podporované pučistické bandy – konkrétně Oktyabrsky, Doněck, Ilovaysk a Uglegorsk. Mluvila jsem hodně s civilními obyvateli a velmi mě dojala jejich vůle se nepoddávat tak obtížné situaci, ve které se díky válce nacházejí. Snaží se neustále opravovat své domy, uklízet okolo svých obydlí a především žít normálním životem, pochopitelně v rámci svých možností.

Měli bychom si připomenout a zamyslet se nad tím, že fašismus ve své pravé podobě přetrvává i v dnešní době a především bychom neměli být lhostejní k utrpení našich sousedů a slovanských bratrů. Nikdy nevíme, kdy budeme i my potřebovat jejich pomoc, protože americká agrese nezná mezí, což nám dokazují každým válečným konfliktem, za kterým stojí vždy výhradně americká administrativa.

Shledávám jako smysluplné pomáhat lidem z východu Ukrajiny, se kterými máme mnoho společného, místo podporování a financování muslimských imigrantů, potažmo teroristů. Setkala jsem se pochopitelně i s místními domobranci, v našich médiích prezentovanými jako separatisté, kterým jsem vyjádřila svou podporu a se kterými jsme si předávali vzájemné zkušenosti, kterých mají konkrétně tito hrdinové–domobranci opravdu mnoho. Tito “separatisté” jsou obyčejní lidé a vlastenci, kteří se snaží bránit jen své rodiny a domovy před ukrofašistickými zrůdami a poskoky ukrajinského prezidenta Porošenka. Toho Porošenka, který je dotován a podporován Západem – jak finančně, tak zbraněmi – aby mohla válka na východě Ukrajiny nadále a přesně dle scénáře USA pokračovat. Není žádným tajemstvím, že tzv. Majdan zinscenovala a financovala rovněž vláda USA.

Porušování minských dohod, které od začátku ukrofašisté nedodržují a je podporováno záměrným přehlížením ze strany OBSE. Nejen dle mého názoru je funkce OBSE pouze výzvědná, aby sbírala informace pro americkou stranu, následně pro ukrofašisty. Nic pozitivního za celou dobu konfliktu nedokázala, což mně bylo i přímo na místě potvrzeno místními obyvateli.

Stydím se za naši vládu a zejména za europoslance Štětinu, který veřejně podporuje fašistické hnutí AZOV a předkládá nám je jako hrdiny! Tito jeho rádoby hrdinové střílejí do civilistů, zabíjejí, znásilňují a mučí obyvatelé východní Ukrajiny. A tyto hrůzy podporuje i česká proamerická zločinecká vláda tím, že podporuje zločince a vraha Porošenka a jeho vojenské aktivity a to nejen finančně!

Osobně jsem cítila jako svou morální povinnost očistit před vládou DNR náš národ a zdůraznit, že náš národ se v žádném případě neztotožňuje s postoji naši zločinecké a především pouze proamerické vlády.”

Sdílet.

O autorovi

admin