Představitelka rady Národní domobrany Nela Lisková navštívila ve dnech 15. – 25. června 2016 Doněckou lidovou republiku (DNR), aby jednala s jejími státními orgány a občanskými organizacemi o zřízení Zastupitelského centra DNR v České republice, které bude sídlit v Ostravě a bude rozvíjet ekonomickou, kulturní, sociální a informační spolupráci mezi našimi republikami.

Během této návštěvy, dne 24. června 2016, došlo na Ministerstvu zahraničních věcí DNR k historické události – klenot Národní domobrany Nela Lisková podepsala Dohodu o mezinárodní spolupráci mezi DNR a Českou republikou a zároveň Jmenovací dekret. Tímto okamžikem tak byla ministryní zahraničních věcí DNR Natálií Nikonorovou, zastupující vládu DNR, oficiálně jmenována honorárním konzulem DNR v České republice.

Za skřípění zubů probruselských nohsledů domacího Ministerstva zahraničních věcí a jejich agentů v systémových médiích se tak Česká republika prostřednictvím odvážné Nely Liskové stala první evropskou zemí, ve které má domobranecká DNR své oficiální zastoupení. Ministryně zahraničních věcí DNR Natálie Nikonorová zdůraznila, že jde o „historický okamžik”.

Tento akt je výsledkem houževnaté diplomatické práce Nely Liskové a zároveň oceněním jejího principiálního postoje ve věci uměle vyvolané a stále probíhající občanské války na Východě Ukrajiny. Její jmenování je zároveň uznáním pozice české Národní domobrany, která pevně stojí na straně všech mírumilovných občanů Ukrajiny a přeje si okamžité ukončení tohoto bratrovražedného konfliktu.

Národní domobrana Nele Liskové srdečně blahopřeje a vyjadřuje naději, že spolupráce mezi občany DNR a České republiky se bude, i přes systémovou mediální propagandu, úspěšně rozvíjet a přispěje tak k porozumění, přátelství a míru mezi našimi národy.

Odkaz na video z tiskové konference:
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
https://www.youtube.com/watch?v=WDY-f7F3nyc

Odkaz na zprávu Ministerstva zahraničních věcí DNR:
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
http://mid-dnr.ru/en/news/v-chehii-otkrylsya-predstavitelskij-centr-dnr-0769/

Sdílet.

O autorovi

admin