Není dobojováno! Jasno možná nebude ani 6. 1. 2021

Dle většiny mainstreamových médií, je vše jasné a pan Biden se stane 6. 1. 2021 prezidentem Spojených států amerických. Pan Biden se nechal slyšet, že hned jak v lednu Donald Trump vyklidí Bílý dům, nechá sídlo amerických prezidentů vydezinfikovat. Informoval o tom web Politico s odvoláním na federální Správu obecných služeb (GSA), která byla úkolem pověřena. Je ovšem zcela možné, že firma přijde o job snů. Proč?

 

Ano nepopírám, že ve Spojených státech odstartovalo hlasování sboru volitelů, kterým pokračuje proces potvrzování výsledků nedávných prezidentských voleb. První volitelé odevzdali své hlasy před polednem východoamerického času (18:00 SEČ), jako poslední tak učiní ve večerních hodinách jejich kolegové na Havaji. Výsledek zřejmě žádný zvrat nepřinese. „Vítěz voleb“ Joe Biden se nejspíše přes magickou hranici 270 hlasů dostane okolo 23:00 SEČ, kdy se schází volitelé v Kalifornii.

 

Podle médií hlavního proudu, pokud jde o celkový výsledek, se žádné překvapení nečeká. Všechny americké státy a federální okrsek hlavního města Washingtonu nominovaly volitele pro toho kandidáta, který získal největší počet hlasů, v součtu tedy do hlasování šlo 306 „Bidenových“ a 232 „Trumpových“. Většina států svým volitelům ukládá, aby hlasovali pro vítěze „lidového hlasování“. Osobně také počítám, že pan Biden v těchto „prapodivných“ volbách opravdu většinu volitelů získá. Bez ohledu na to existuje stále ještě reálná možnost, že „trůn“ v Bílém domě Donald Trump neopustí.

 

Jak přiznávají média, Trump nijak nedává najevo, že by se chystal svou porážku uznat, naopak se spekuluje o tom, že šéf Bílého domu a jeho spojenci chystají „poslední vzepětí“ při vyhlašování výsledků v Kongresu. „Neskončilo to. Jedeme dál,“ řekl Trump v televizním rozhovoru odvysílaném v neděli, tedy více než měsíc poté, co přední média ohlásila, že novým prezidentem bude Biden.

Jak bude Trumpovo vítězství dosaženo, je zobrazeno na videu.

 

 

Autor: Emil Kalabus

 

 

Sdílet.

O autorovi

admin