Před několika dny jsme zaznamenali veřejně přístupnou konverzaci ředitele redakce Parlamentních listů Jaroslava Polanského z 28. července 2017 (jeho facebookový profil najdete zde: https://www.facebook.com/Jarda.Polansky) s bulvárníkem Pavlem Novotným a vydavatelem “Vlasteneckých” novin Radkem Veličkou. (V případě, že by pan Polanský svůj příspěvek a vlastní komentáře pod ním odstranil, najdete je zde: http://nezaujaty-reditel-redakce-parlamentnich-listu.webnod….) Tato, jinak vcelku nezajímavá komunikace vedená na úrovni 5. třídy obecné školy nás přiměla k názoru, že jsme pravděpodobně zjistili pravý důvod bezmála rok a půl trvající mediální blokády představitelky rady Národní domobrany Nely Liskové (a Národní domobrany jako takové) na Parlamentních listech.

Nedlouho poté, co zmíněný Jaroslav Polanský obtěžoval představitelku rady Národní domobrany Nelu Liskovou oplzlými zprávami zasílanými přes sociální síť Facebook a byl odkázán do patřičných mezí, Parlamentní listy začaly odmítat její, do té doby čtenáři vyhledávané a hojně čtené příspěvky. Přestože dříve redaktoři po Nele Liskové sami opakovaně požadovali zasílání nových článků a zajímali se o to, kdy napíše další, Parlamentní listy najednou přestaly referovat o jejích politických aktivitách a potažmo o aktivitách nezávislé občanské iniciativy Národní domobrana, jejíž je představitelkou.

Nela Lisková a Národní domobrana dobře rozumějí tomu, že Parlamentní listy jsou soukromým periodikem a nepovažují proto možnost v nich publikovat za danou nebo automatickou. Nikdy proto také redaktory Parlamentních listů nezahlcovali zasíláním vlastních příspěvků nebo se, tak jako jiní, vehementně nedožadovali mediálního prostoru.

Po nejnovějším zjištění se však musíme ptát, jak je to vlastně s nezaujatostí, objektivitou a profesionalitou tohoto média. Skutečně mohou vedoucí pracovníci Parlamentních listů, kteří nedokáží ovládat svoje emoce a dostávají se tak do zjevného střetu zájmů, ovlivňovat obsah zpravodajství bez ohledu na to, že podobným jednáním poškozují dobré jméno svého zaměstnavatele a nakonec i zájmy čtenářů, od nichž se odvíjí konečný ekonomický výsledek celé společnosti OUR MEDIA a.s.?

Chceme věřit, že dlouhodobá mediální blokáda představitelky rady Národní domobrany Nely Liskové na Parlamentních listech padá na vrub zjištěné osobní antipatii zmíněného zaměstnance a nejde o závažnější, politicky motivovaný důvod. Parlamentní listy v mnoha směrech odvádějí profesionální práci a jsou důležitým informačním zdrojem pro celou naší společnost. Za to, jejich majitelům a všem pracovitým a čestným redaktorům, patří nejen náš dík, ale nepochybně i vděk široké čtenářské obce.

Možná by bylo vhodné, kdyby kompetentní pracovníci Parlamentních listů danou situaci prověřili a v rámci svých možností představitelce Národní domobrany Nele Liskové znovu umožnili publikování článků a alespoň někdy přinesli objektivní článek i o Národní domobraně.

Infocentrum Národní domobrany

Sdílet.

O autorovi

admin