Dostal jsem mail od pana B. napsal:

Dobrý večer, nepřipomíná Vám agrese Vladimíra Putina dřívější agresi Adolfa Hitlera?

Odpovídám: Dobrý večer pane B.

Když se na problém dívám předkládanou optikou Novinky, Seznam, ČT, (v tuto chvíli už jediné dostupné informační zdroje) všechno ostatní je nedostupné – tak zcela jistě.

Když se na to dívám sledem událostí následujících po převratu v Kyjevě v roce 2014, tak zcela určitě NE. 

 

Tu situaci sleduji dost podrobně (mimo Covidové ROKY 20-21)

V květnu 2014 zahájila popřevratová vláda, instalovaná USA  “antiteroristickou operaci” tj. použití armády proti obyvatelstvu, městům a infrastruktuře těm částem Ukrajiny, (převážně ruskojazyčnému obyvatelstvu), které odmítli uznat pučem dosazenou vládu a její tvrdou nacionalistickou politiku, včetně adorování banderovců, historicky ukrajinských SS jednotek, které aktivně a masově prováděly největší zvěrstva v Evropě proti, židovské, polské, ruské i maďarské menšině, i proti “málo nadšenému” okupovanému ukrajinskému obyvatelstvu, což i Němci pokládali za příliš hrůzné. (dohledatelné)

Vedle použití armády proti sídelním celkům, včetně použití zakázaných zbraní (kazet. bomb, fosforové munice)( jejíž použití povolil tehdejší prezident Ukrajiny Porošenko). Nepodřízené oblasti byly odstřiženy od zásobování, energií, léků, vody a peněz (platy, důchody, dávky….) (dohledatelné)

Proč to bylo tak ze strany USA uděláno? nákladem asi 5 mld. dolarů na tzv. Majdan (dohledatelné) (Náměstkyně ministra zahraničí USA Victoria Nulandová) 

Plnila se údajná představa  Bismarcka, převzatá H. Kissingerem v tom smyslu, že nad Ruskem lze zvítězit jen postavením proti sobě Ukrajiny a dalších slovanských národů – a Ruska.

To, – a asi 10x zesílené ostřelování sídelních celků (minskými dohodami mimochodem požadovanými, ale neodsunutými zbraněmi (tanky, houfnice, minomety a raketomety) a bojů proti separatistům v posledních týdnech před “agresí Ruska”. mělo za cíl vyprovokovat Rusko k vojenskému zásahu – na Donbase a následně ho obvinit z agrese. 

To co Rusko udělalo 24.2. Skoro nikdo nečekal. Rozhodlo se k vynucené asymetrické odpovědi. Stejně jako v případě Krymu, kdy USA (Pentagon) už vypsal a probíhala výběrová řízení na přestavění základny Ruské černomořské flotily na námořní základnu USA.

 

Jaké tedy mělo vlastně Rusko možnosti? 

a) nechat masakrovat ruské lidi dál, ale nebýt agresor, (to jen málo odsune problém k řešení, který stejně musí přijít).

 

b) Být agresor, podpořit separatisty a nechat se zatáhnou do vleklého konfliktu na hranicích separatistů k Ukrajině, který nelze vojensky dovést k vítězství, aniž by hranice byla překročena a navíc v situaci, kdy dohody (minské) odmítá Ukrajina naplnit. A v důsledku toho být před mainstremem jednostranně informovaným světem – za Hitlerovu říši zla.

 

c) Být stejně za Hitlerovu říši zla, ale zničit vojenskou sílu současné loutkové vlády Ukrajiny, znemožnit tamním neofašistickým strukturám významný podíl na moci, tím že je připraví o “krišu” –  (ukrajinsky střechu) zajišťující beztrestnost za zločiny, které byly od r.2014 dokumentovány, ale na Ukrajině nebyla politická vůle je stíhat a trestat.

A dosáhnout nepřijetí Ukrajiny do NATO a v budoucnu vyloučit vybudování raketových a radarových systémů ve svém bezprostředním sousedství – za cenu hlubokého nepřátelství nejméně na jednu generaci u části Ukrajinců, lidských a materiálních ztrát na obou stranách, a sankcí uvalených táborem demokracie, který ale sám dělá tolik nedemokratických věcí, že už jím ani není. 

 

Všechna řešení byla pro Rusko špatná, ale jedno z nich muselo udělat.

Rusko před loňskými vánocemi důrazně žádalo konkrétní bezpečnostní záruky, zejména nepřípustnost vstupu Ukrajiny do NATO, a nepřípustnost rozmístění zbraňových systémů NATO (USA) na jejím území. – Ale USA ten zásadní požadavek naprosto ignorovaly a neakceptovaly, a prostřednictvím Kieva dále hrotili situaci na linii dotyku separatistů

 

Proč to bylo pro Rusko zásadní ?

Pane B., moje původní profese (vojenský specialista chemického vojska, vojenská VŠ, diplom v červených deskách) byla ochrana před zbraněmi hromadného ničení, z nichž nejničivější jsou JZ (jaderné zbraně).USA (ne NATO) vybudovalo nově (mimo mnoha dalších) i dvě základny (tzv. protiraketové obrany) v Polsku a Rumunsku. Jenže to nejsou jen obranné protiraketové základny, i když to dobře zní. Jsou schopny odpalovat i rakety s jadernými hlavicemi, s doletem přes 2,5 tisíce km. Pokud by takové umístili na Ukrajinu, dosáhnou o 1100 km dál, tedy za Ural. S časem letu cca 5-15 minut. Zbytek území Ruska může být pokryt z moře, vzduchu i pevniny jinými prostředky.

 

Většina lidí si myslí, že pokud budou použity JZ, tak je už všechno jedno – nastane konec světa. To je omyl. Všeobecné významné zničení a strašlivá depopulace nastane až po tzv. jaderné výměně (realizované odvetné údery). Platná doktrína USA však počítá i s tzv. nečekaným “preventivním hromadným úderem” (z blízka) kvůli reakční době, který by zničil nebo minimalizoval ty prostředky Ruska k provedení odvety – a to je právě ta potřeba rozmístit se s jejich nosiči co nejblíže, do Polska, Rumunska, Ukrajiny, nebo Kazachstánu či třeba Gruzie. Ale to je pro Rusko nepřijatelné riziko. A pro svět konečně také, protože ruská doktrína tzv. “Mrtvé ruky”, údajně automatickému systému, který odvetu bez lidské účasti provede na základě zaznamenání radiace, seizmických otřesů, elektromagnetických pulzů a možná ještě něčeho.

Pane B., Hitler v takové situaci opravdu nebyl.

 

Každý si dělá úsudek podle informací jaké má, a proto je tak nebývalý tlak na tu jedinou přípustnou pravdu a zavření jiných tzv. “dezinformačních” zdrojů. Hitler na ladící knoflík tehdejších rádií nechal zavěsit tuto cedulku: “Pamatuj, poslouchání zahraničního rozhlasu se trestá káznicí ale i smrtí!” Kdo má k nacizmu a fašizmu podle skutečného činění blíže? 

 

Klaus:  https://www.youtube.com/watch?v=47WHfMaCQzc

Macek: https://paralelne.cz/2022/02/26/otevreny-dopis-byvaleho-mistopredsedy-ods-miroslava-macka-premierovi-petru-fialovi/

A teď mi došlo toto od nejvyššího státní zástupce: https://verejnazaloba.cz/nsz/informace-k-moznym-trestnepravnim-limitum-svobody-projevu-ve-vztahu-k-situaci-na-ukrajine/

 

Sdílet.

O autorovi

admin