Národní domobrana srdečně zve všechny občany na čtvrtek 17. listopadu 2016 do Prahy na Sjednocený protivládní pochod “V JEDNOTĚ JE SÍLA!”. Pochod organizuje spolek Za naši kulturu a bezpečnou zem Lucie Haškové, který stál za úspěšným loňským pochodem, nezávislá iniciativa občanů Národní domobrana je spoluorganizátorem pochodu.

TRASA POCHODU
Praha, Letenské sady – nábřeží Edvarda Beneše – Čechův most – Pařížská – Jáchymova – Maiselova – náměstí Franze Kafky – U Radnice – Malé náměstí – Karlova – Jalovcová – Husova – Betlémské náměstí.

Orientační mapa pochodu: …mapa pochodu…

DATUM/ ČAS
17. listopadu 2016, od 15:15 hodin

IDEA POCHODU
Den 17. listopad je symbolickým dnem boje za svobodu a sebeurčení českého národa. Sjednocený protivládní pochod, který jsme se rozhodli uspořádat, je pochodem nadstranickým. Je určen všem občanům, kteří chtějí projevit znepokojení nad konáním vlády a pražské kavárny dlouhodobě jednajících proti zájmům národa, a kteří chtějí vyjádřit svojí vůli po životě ve skutečně svobodné a demokratické České republice.

Pochod je řádně nahlášen. Načasování a trasa sjednoceného protivládního pochodu je navržena tak, aby se k němu mohli připojit všichni vlastenci, kteří budou 17. listopadu demonstrovat na různých místech v centru Prahy. Pochod projde centrem města a bude symbolicky zakončen na Betlémském náměstí na Starém Městě, před Betlémskou kaplí, odkud mistr Jan Hus před mnoha sty lety usvědčoval tehdejší „elity” ze lži, hlásal pravdu a přinášel českému lidu víru ve vlastní sílu a potřebnou naději.

Na tomto místě bude pochod důstojně zakončen krátkým poselstvím zaměřeném na naší společnou budoucnost a státní hymnou.

ZAHÁJENÍ POCHODU
Účastníci pochodu se shromáždí v Letenských sadech (na Letné, cca 5 minut pěšky ze stanic metra Hradčanská) a zformují se k pochodu. Pochod bude zahájen v 15:15 hodin.

TRASA POCHODU
Odhadovaná délka pochodu je zhruba 20 minut pomalým, vycházkovým krokem (1,6 km). Trasa pochodu vede těmito ulicemi: Letenské sady (start pochodu) – nábřeží Edvarda Beneše – Čechův most – Pařížská – Jáchymova – Maiselova – náměstí Franze Kafky – U Radnice – Malé náměstí – Karlova – Jalovcová – Husova – Betlémské náměstí (cíl pochodu).

S SEBOU
Světla všech typů (baterky), české státní vlajky a také cokoliv, co vydává hlasitý zvuk – píšťalky, trubky, vuvuzely nebo bubny!

BEZPEČNOST
Tento pochod bude probíhat v souladu se zákonem a budou jej chránit pořádkové síly Policie ČR. Případné nezákonné projevy účastníků pochodu nebudou organizátory tolerovány a budou řešeny v součinnosti s PČR. Uvidíte-li během pochodu ve svém bezprostředním okolí kohokoli, kdo se bude projevovat podezřele nebo porušovat zákon, upozorněte prosím organizátory a PČR.

UPOZORNĚNÍ PRO DOMOBRANCE (A DALŠÍ ÚČASTNÍKY)
Naše zákony nedovolují mít na demonstracích žádné legálně držené zbraně. Pamatujte prosím, že zbraní kategorie D je podle zákona kupříkladu i pepřový sprej. Doporučujeme proto všem účastníkům pochodu, aby osobní obranné prostředky nechali doma a vyvarovali se jakéhokoli nezákonného jednání. S ohledem na informace o možných provokacích, které jsme obdrželi, všem domobrancům doporučujeme, aby se na tento pochod dostavili v civilním oděvu, nikoli v uniformě (výjimkou budou domobranci čestné stráže jmenovitě určení radou Národní domobrany).

Děkujeme vám za pochopení a spolupráci.

Sdílet.

O autorovi

admin