Představitel rady Národní domobrany Marek Obrtel: „Bojíme se islamistů, připravované války s Ruskem, ale je zde jedna neméně závažná hrozba – TTIP – smlouva, která může navždy změnit osud České republiky!“

„Na Evropu a její „ubohé“ (zejména pak ty menší) státy, se toho v poslední době valí opravdu hodně a není sebemenšího důvodu k optimismu.

Migrační krize, o které jsme „hlásnou troubou“ Bruselu a mnohými jejími přisluhovači v České republice přesvědčováni, že vlastně žádná není – případně, že je již vyřešena nebo přímo zažehnána – tak tato krize je v současné době takzvaně „larvována“ za pomoci (nechce se mně říkat díky) Turecku, které však v posledních dnech prodělalo „zpackaný“ převrat prozápadních sil a výsledkem bude zřejmě jistá „izolace“ Turecka a dost možná také změna jeho politické orientace.

Bezzubé „hýkání“ oslů z Bruselu má jako vždy znamenat to, že osel by rádoby udělal dojem, že udělá něco po svém, ale nakonec zase zabere na bodlák, který se mu houpá před tlamou a na který stejně nikdy nedosáhne. Tedy EU bude muset do značné míry pochlebovat Erdoganovi, protože sama nikdy migrační krizi nezvládne a ona to ví. Jak se to však snoubí s předpokládaným vývojem situace v Turecku a s ochladlými vztahy mezi Tureckem a USA, tudíž i Evropskou unií? Nijak! Jak tedy dopadne celá záležitost kolem migrace islamistů do Evropy, je ve hvězdách (tedy alespoň pro nás, obyčejné Evropany).

Zbrojní sklady NATO (rozuměj USA) v západní Evropě se podle některých dobře informovaných zdrojů údajně již téměř přestěhovaly do Pobaltí, na Ukrajinu, možná Polska, Moldávie a Rumunska? Vytvořil se tak „týl“ prvního sledu pro plánovanou válku s Ruskem? A ony opuštěné sklady techniky, munice a materiálu v západní Evropě se údajně plní znovu. Čím? No přece technikou, municí a materiálem. Že by se tedy vytvářel týl druhosledových jednotek? Pokud je to všechno tak, musí to stát nemalé, spíše tedy obrovské množství finančních prostředků, které se někde a nějak musejí vrátit. Dá nám na to odpověď zvolení Hillary Clintonové prezidentkou USA a následný vývoj?

Česká republika prozatím možná cestou své politické reprezentace úspěšně pracuje na vytváření jaderných cílů na našem území (zatím v ČR téměř neexistovaly) pro rakety Ruské federace a Rusům se za dané situace není čemu divit. Sklad munice ve Vyškově, nebo někde jinde? Kam vozily U.S. kamiony munici v rámci svých pověstných konvojů, o tom se představitelé MO ČR s tazateli odmítají bavit. Budou do ČR přestěhovány jaderné střely z nespolehlivého Turecka ze základny Incirlik? O tom se mezi experty začíná „spekulovat“. Válka s Ruskem za imperialistické cíle „globálních elit“ je za dveřmi a Evropa má být opět hlavním obětním beránkem.

I kdybychom toto všechno nějak přežili, nebezpečí by bylo zažehnáno prostřednictvím „zázraku“ nebo zákulisních jednání tajných služeb, je tady hrozba neméně závažná, v některých aspektech mnohem zákeřnější, než válka, či boj s islamisty.

Tou hrozbou je doživotní všestranné otroctví pod bičem otrokářské smlouvy TTIP s jejími důsledky. Jakkoliv je tato smlouva (pokud vůbec někdy je) prezentována jako nesmírně výhodná pro Evropu, pravý OPAK je pravdou a na to vezměme jed, že tomu tak je. Z mé vlastní zkušenosti plyne, že naprostá většina národa vůbec netuší, že návrh nějaké smlouvy TTIP vůbec existuje a pokud to někdo náhodou zaslechl, na přímý dotaz, o čem tato smlouva je odpoví většinou něco ve smyslu: „Zlepšení podmínek pro tržní hospodářství, ale standardy budou zachovány. Nebo větší výběr produktů a snížení cen! Lepší uplatnění na trhu práce a zvýšení mezd. Takzvané sjednocení standardů a regulačních opatření. Těch lží a polopravd, kterými se tu a tam, ale spíše výjimečně, argumentuje některým osvícenějším občanům, ale občas i na půdě Evropského parlamentu, těch se najde ještě více.

Ve skutečnosti si musíme uvědomit jeden základní fakt. TTIP je na prvním místě smlouvou, mající zajistit ZISK. Není v žádném případě smlouvou pečující o zdravotní stav společnosti, zajišťující její přístup k nezávadným potravinám příslušné kvality a chuti, není smlouvou o sociálních jistotách a právech občanů na zdraví, na vzdělání, na přiměřenou odměnu za odvedenou práci, na odpočinek. Ne, taková ta smlouva opravdu není. V globále by se dala nazvat přímým útokem na demokracii – již ne proto, aby se lidstvo dostalo pod nadvládu zkorumpovaných a nezodpovědných politiků, ale přímo pod tlak nenasytných, nekompromisních a všeho schopných nadnárodních korporací, jejich představitelů a manažerů. Mezinárodní fondy a nadnárodní korporace se při své honbě za ziskem a nadvládou nad světem nezastaví před ničím.

Tady nelze spoléhat na to, že „to přece není možné“, „to by si přece nemohl nikdo dovolit“, „to by se nikdo neodvážil“, „musí si přece uvědomovat to obrovské riziko“. NE, to zde neplatí. Neplatí to ani pro polemiku o schopnosti těchto „magnátů a hrdlořezů“ rozpoutat světovou válku. Ano, i toho jsou schopni a jestli to nepochopíme, myšleno nepochopíme včas, bude to náš konec. 820 miliónů občanů je podpisem smlouvy TTIP tvrdě ohroženo na zdraví, na životech, definitivně tím přichází o své životní a sociální jistoty a drtivou většinu svých občanských práv. A z tohoto bodu již není přirozenou cestou návratu.

Co nás tedy čeká? Jen velmi, ale velmi stručně řečeno:

nakažené potraviny
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
drůbež dezinfikovaná chlórem, rakovinotvorné mléko, maso se steroidy, látkami podporujícími růst (geneticky modifikovaný růstový hormon rBGH nebo látka ractopamin), masné potraviny nakažené antibiotiky, výrobky nebo zejména spodní vody znečištěné látkou atrazinem (vysoce toxický herbicid, v USA běžně používaný), jakož i všechny ostatní uvedené chemikálie,

geneticky modifikované potraviny
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
obrovský problém, působící nevratné škody na organismech, tlak USA exportovat tyto potraviny do Evropy je neskutečný a dlouholetý, po několika letech od přijetí TTIP by se Evropa stala vlivem omezení práv pracujících (zaměstnanců) a liberalizací pracovních podmínek obecně (obsaženo ve smlouvě TTIP) sociálním modelem, zpočátku srovnatelným s liberálním americkým modelem bez ochrany práce a životního prostředí a s postupující globalizací by občané Evropy pracovali jako otroci v nejzaostalejších koutech Asie či Afriky,

tvrdé omezení občanských práv a svobod,
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
která jsou velmi na překážku realizaci opatření, obsažených ve smlouvě TTIP – jedná se o omezení využívání svobodného internetu, ostatních digitálních práv, manipulaci s osobními daty občanů a jejich (legální) zneužívání, omezení svobody pohybu, slova a mnoha dalších svobod, které se nám zdají (ještě chvíli) samozřejmé,

konec možnosti demokraticky spolurozhodovat o fungování státu
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
(pokud ještě nějaké státy v blízké budoucnosti vůbec budou) – pokud si dnes někdo ještě myslí, že tím, že přijde k volbám něco zásadního změní, pak ano, změní, ale pouze to, kdo bude příštích několik let sedět v lavicích příslušného subjektu. Rozhodně nezmění nastavený směr a chod naší země, to je již dnes v rukou někoho úplně jiného. Dnes je však ještě možnost, změnit budoucnost, například nepřijetím smlouvy TTIP a podobných pastí. To po jejím podpisu již možné nebude.

Toto je jen stručný výčet toho, co nás BEZPOCHYBY čeká, bude-li TTIP smlouva podepsána. Následky podpisu TTIP by byly nedozírné. Samotní občané USA ve svém „Otevřeném dopise Evropanům“ důrazně varují Evropu před tím, aby udělala stejnou chybu, jakou udělali oni sami ve své zemi. Americkou administrativou jsou za tyto informace a činy také tvrdě šikanováni a perzekuováni. Nemělo by nás alespoň toto gesto statečných a solidárních lidí motivovat, varovat a podpořit v našem úsilí o zmaření jednoho z nejhorších pokusů o zotročení Evropy a naší vlasti?

Ke gramotnosti domobrance Národní domoborany by mělo automaticky patřit i to, že zná největší místní, ale i globální rizika pro svou vlast, umí je analyzovat a v rámci svých možností pracuje na jejich snížení a odstranění způsobem, který umožňuje platná legislativa. Odmítněme smlouvu TTIP, požadujme vypsání referenda k jejímu podepsání a varujme politiky před jejím neuváženým podpisem proti vůli lidu. Podpis této smlouvy by byl velezradou bez jakékoliv nadsázky, která se v poslední době často používá.

Na stránkách Národní domobrany bude pro zájemce o poněkud podrobnější informace o připravované smlouvě TTIP výhledově zveřejněn podrobnější materiál k tomuto tématu. Bylo by velmi vhodné, aby se s ním všichni domobranci seznámili a byli tak argumentačně základním způsobem vybaveni pro případné diskuze s nezasvěcenými občany.

Pokud dopustíme podpis smlouvy TTIP, jednou provždy můžeme republiku ztratit.

Domovinu ubráníme!”

Sdílet.

O autorovi

Marek Obrtel